My 2nd Pregnancy

Lilypie Maternity tickers

Our Anniversary Surman Shah & Afika

Tuesday, September 24, 2013

Hujung minggu yang lepas

2:48 a.m

Assalamualaikum. Hehe ketemu lagi. 

Ya di subuh2 begini, seperti biasa..susah mau lelap. Asyik2 tengok Khaliffie yg sedang nyenyak dibuai mimpi. Sejam yg lalu, aku dah settle pumping. Bukan pumping otot ya, tp pumping untuk baby Khaliffie ku. 

Sabtu lepas, aku & Khaliffie join daddy ke KK..Masa tu ingat mau pulang balik but my mom suruh stay KK utk tgk2 keadaan rumah di PJ. Yolaah.. rindu amat sgt bau bilik tidur. Syukurlah tandas dah settle renovate, Alhamdulillah daddy Khaliffie dah pasang heater, so tidaklah susah2 ke hulu ke hilir bawa cerek kan dan memandangkan kami tidak menggunakan cerek @ heater karen tu sebabnya keburukan cerek ni aku selalu lupa bila masak air. Kan padah jadinya. So kami belilah heater yg auto panas tu, cepat & mudah. Ok, sebab rumah belum pasang air lagi, bro in law text husband suruh dtg rumah. Kiranya sesi lepaking sambil stay 1 malam, ahadnya balik papar cenggitu. Lagian, gue rindu banget sama ank buah kesayangan si Adel. 

Masa otw balik Papar ahad tu, kami singgah makan di 1Borneo. Hehe lagi 1, mau cari tempat makan yg sejuk2 utk kesenangan Khaliffie kononnya, tup tap cengengnya dtg lah pulak. Hehe syukurlah husband & i sabo orgnya. Hiks! Lepas makan di Nasi Lemak Antarabangsa yg orgnya takramai, so i bolehlah BF Khaliffie dengan jayanya! Senang hati i makan time tu sebab sambil BF Aliff. Lepas makan, memang fav mami & dadi masuk parkson & shopping window kids & baby area. Even last weeknya dah datang hah minggu tu dtg lagi. Hey memang fevret betullah. Husband pula tgh servay seat baby, bukan seat utk kereta tp seat utk Alif lepak2 dengan mami & dadi di ruang tamu, tidaklah dia keboringan dalam bilik kan. Klu asyik baring & dukung sampai bila "behave" nya ye tak? Haha. Dah setengah jam pusing2, kami beli 1 benda ja, iaitu... berus lidah Alif. Haha kononnya mau biasakan sekarang2 ni cuma kami tersilap beli. Benda tu besar sgt & susah utk masuk dlm mulut Alif. Kesian. Lepas byr, Aliff nangis mau nenen. So, kami cepat2lah mau balik. 

Hah x cukup lagi di Parkson, kami singgah lagi KK Times Square. Hah ibu2 luar sana kalau mau shopping brg baby.. sinilah tempatnya. Kalau mau beli baju2 bby comel, maternity & nursing dress ada dekat Mothercare, tp kalau utk keperluan baby dari Pumpbreast, feeding bottle, bed, stroller etc ada di Avenue. Price pun boleh tahan, tp taboleh lah kerap pergi sana sbbnya gov servant mcm we all ni cukup2 makan, 2 bulan sekali pun boleh shopping sana & yg penting JANGAN KEDEKUT utk keperluan baby. Kenangan terindah tu utk baby, apa saja untukmuuuuu. Hihi. So pusing punya pusing & sambil BF kan Alif ygx henti2 mau nenen, syukurlah staff Avenue semua perempuan so tidaklah janggal kan, lagipun masa tu sy pakai nursing bra & dress. So comfy & easy! Bila dah puas pusing, kami beli warmer milk & food baby yg berharga Rm100, sama harga dekat on9, memang benda ni aku mau sgt beli, finally jumpa jugak. Lagipun warmer ni boleh plug in di kereta, so anytime boleh panaskan susu dgn temperature khas. Best!! Hehe Thanks Avenue. Selain warmer, sempat lagi sisip kipas comel utk letak di stroller Aliff, harga Rm20.00.. So lepas tu kami balik kampung & jumpa moing. Hehe 

K bye2.









1 comment:

Puteri Fiza said...

assalamualaikum pika. done follow. klu sudi follow back. tq :)