My 2nd Pregnancy

Lilypie Maternity tickers

Our Anniversary Surman Shah & Afika

Thursday, February 21, 2013

Hi mommy!

Assalamualaikum..

Hai! *sambil sapu sesawang yang berhamburan*

Kali ini saya akan update news feed yang agak lama aku perap. Dan memandangkan laptop aku sudah ku export ke arah my mom untuk dia belajar serba serbi dunia laptop. Hihi. Mengharapkan telefon aku yg screen ala kadar memang tidak puas la aku berkongsi cerita.

So, my baby bump dah 3 months, tidak lama lagi masuk 4 bulan. Rasanya. Latest scan two days later tidak sempat tanya umur baby, asyik kecomelan dgn thumbs baby di mulut. aww comel. Ok gambar itu akan update next entry k?

Lately, selera makan naik so tidak hairan lah berat badan pun naik dgn mendadak. 3 weeks later, berat badan agak menurun dan kejap kejap maintain. Ya, normal. Sebabnya, makan yg tidak lalu, dinner selalu skip, lunch pula menu asyik sejemput ja. Cian baby..

Sekarang tidak payah disuruh2 makan lagi, memang tangan dan mulut akan berkunyanyang gitu. Sebelum dinner, husb akan take away apa2 yg perlu dimakan, itu kalau masih dlm pjalanan balik bila aku mula ckp "huhu lapar". Sebab kalau dah start masuk angin memang aku akan pening/mual dan lepas tu muntah muntah. Teruk rasanya.

InsyaAllah lepas ni tahap morning sickness akan berakhir lah. Mmg tidak sabar tunggu baby membesar apatah lagi tunggu kick power dari dalam perut. Comel gitu. Dpt tgk dr gambar scan ja la tersengih sengih sendiri sambil cium ratus kali. Haha. Oya, sehari lepas masa jabatan aku buat perhimpunan bulanan mcm biasa, benda yg jd fobia dkt aku skrg ialah pengsan dan pitam. Ya Allah masa tu, hanya aku ja tau camana pahitnya rasa. Berdiri setengah jam dgn panas terik membahang, tiba tiba nampak sekeliling semuanya hitam, kepala jd pusing. Masa tu mmg aku ckp dlm hati  "kiko! lawan! kiko jgn pengsan" Ok 5 minit kemudian badan tidak stabil tiba tiba ja aku rasa rebah ke belakang dan cuma dgr kawan blkg ckp "wei kau ok kah ni?" Tiba tiba dipapah dan duduk dlm ofis. Nampak husb dan 2 org ofcmate tanya "kau ok?" Sempat aku jwb, "hehe camana aku td?" Husb cpt2 bagi aku air, suruh minum dan berehat. Sejam selepas tu, husb suruh mc, mau bawa jumpa doc. Lps jumpa doc, doc ckp "ibu hamil mmg tidak boleh berdiri lama sgt sbb kurang oksigen dan darah can't return sampai otak, lepas ni elak lah perhimpunan berdiri lama lama ok?"

Sampai rumah, rehat fullblast. Sihat dan recover sepenuhnya! Yeah. Dgn adanya full support dari husb, family, kawan kawan buat aku rasa happy. Caring yg tidak henti henti. Best rupanya mom preggy ni. ahaks!

Ok rasanya aku kena stop membebel skrg ni, dan sabtu nanti ingat mau masak masak nasi lemak. Tiba tiba rajin la pula aku ni. Hrp2 angan2 ku tidak musnah haha. Bukan senang tau, sbb tadi sempat tanya kakak ofc, memang payah! Ok doakan nasi lemak aku berjaya, kalau x update apa apa maksudnya aku malas mau prepare sbb bahan bahan ni seriusly banyak! ok deh babai!

Assalammualaikum!