My 2nd Pregnancy

Lilypie Maternity tickers

Our Anniversary Surman Shah & Afika

Thursday, September 12, 2013

Baby Alif full-month

Assalamualaikum!

Pagi ni mood Alif bagus, tidak cengeng. Dari semalam x nangis2, rasanya balas balik 2 hari lepas asyik x tidur lena. Mentang mentang ada daddy arr. Hmm..

Kelmarin dulu, at last sy order juga ESP Shaklee from my friend si Malai Sairul. Bila dah discuss & decide with my husband so belilah. Untuk kepentingan Alif juga since aku nak buat latihan power-pumping. So far ada malas malas sikit haha, tp kena cekalkan hati juga. Ada sebulan lebih lagi kerja, haish rasa kejap ja kan, tulaaaaaa gatal hati betul mau cuti awal before due, hahhh sekarang menyesal & menangis takberlaguuuu. Ok ini untuk siapa yg boleh ambil ESP & antara kebaikan ESP Shaklee..


1. Ibu-ibu yang sibuk: 
- ESP membantu memberi tenaga berpanjangan, badan lebih sihat dan kekal cergas.

2. Wanita yang ingin menguruskan badan: 
- Hanya bancuhan ESP dengan minuman kegemaran pada setiap pagi, memberikan rasa kenyang yang lebih lama. Tiada lagi sarapan yang berat-berat!

3. Ibu-ibu yang menyusu anak: 
- Membantu memperbanyakkan dan mengekalkan permintaan (supply) susu di samping digabungkan dengan pengambilan air yang secukupnya serta proses pengepaman susu yang konsisten.


Hah best kan best! Part paling best tu boleh memperbanyakkan  air susu, insyaAllah dengan izin Allah ya. Semoga Alif kenyang & sihat bila breastfeed mami. Moga jadi anak yg soleh, beriman, hormat org tua & jadi anak yg pintar ya. Hmm bila hitung hitung hari ni, rasa x sabar pulak tunggu baby Alif masuk sebulan. Apatah lagi sampai 3-5 bulan, x sabar mau tunggu Alif ketawa besar2. Yeah boleh godel godel Alif sampai pengsan. Kekeke! So lets counting the days! Tinggal 4 hari lagi. Happy full-month in advance sayanggg! Mami & dady sayang Alif banyak2! Mmmuah.




Kenangan gambar Alif bersama moing yg cantiqqq! Hehe. Nah sayang moing banyak2 & terima kasih sebab selalu mandikan Alif, tolong jaga Alif & i love u moing ;)

2 comments:

mamy aiman said...

siok baca belog mu daling,sekali kau ckp esp utk membantu menguruskan badan,patutlah makin cepat turun berat aku darl.Arghhh!! apa matcam laini :P :P

Kiko Pika said...

Darl.. ko tiada ambik alfalfa ka? ya bikin susut tu esp sbb ambk bfore makan kan? hehe..