My 2nd Pregnancy

Lilypie Maternity tickers

Our Anniversary Surman Shah & Afika

Friday, May 24, 2013

Welcoming baby 7 months already

Assalamualaikum!

It's 4 months I never posted anything and I was like huhuhu pity me. Rasanya baru hari ini ada kesempatan untuk menaip sendiri sendiri. And I excited giler to tell how was my baby bump right now. Its huge! Rasa macam sekejap jak membesar. Sejak 3-4 minggu sebelum, sy dah start rasa tendangan baby. Perasaan tu jgn cakaplah. Happy + nikmat + bersyukur semua dah campur 1 perasaan. Laki ikut excited bila pegang perut. Oh cute! Jadual baby menendang pun sampai sy hafal. Biasa dalam jam 10:30 pm @ 1-3 am memang baby start bergerak. Rasanya kalau dah delivery baby akan aktif dalam masa2 mcm tu ka ya? Huhu risau lah mommy ni sayang!


Good news for me and bloggers too, so far dah 3x scan dekat HQ Permai Poliklinik untuk gender memang ketiga2 result is BABY BOY! Tp, kalau bukan baby boi pun we both tidak kisah. Sbb x merancang pun baby apa yg mau. Sbb baju2 baby pun semua yg mix. Cuma nama tu ja dah set, kalau lelaki Khaliffie Omar dan kalau perempuan Khalisah Umairah. Wah comelnya nama! Hihi.

Haritu sy review seminggu lepas, ingat kena suruh minum glucose, rupanya tidak. Berat tetap maintain since awal bulan tu. Nurse cakap kena maintain lagi 3 minggu. Ah giler! Giler! Mau makan apa 3 minggu ni? Lunch x sah la kalau x dapat makan nasi.Gastrik naik. Sedihnya life! Tapi!! sy dah ready pun kalau kena minum glucose tu sbb alaa rilek ah rilek ah. Haha makaaaa.... %^&$#@!

Ok lah, tu ja la. Next month dah masuk 7 bulan. Review at 7th June, yeah dah start kira kicking baby. Yeah! Ok guys, be right back! Bubye!!