My 2nd Pregnancy

Lilypie Maternity tickers

Our Anniversary Surman Shah & Afika

Monday, July 29, 2013

Tunggu hari - Almost 38weeks!

Assalamualaikum.

Well, sy dah start bercuti hehe dan ramai yg annoy with me sbb cuti awal. Hihi3! Walhal, sy dah tension dgn kerja kerja ofis dan tiba masa untuk sy rest sepenuhnya and lets focus with si baby dalam. Bcs, ramai yg x tau pressure camana yg sy hadapi di ofis, mana yg suka tengking2 ntah pasal2 ja kan. Sabar sabar.

Actually, due sy 14 Ogos 2013, tp we didn't know bila bila masa ja boleh bersalin kan? Dengan izin Allah SWT juga, insyaAllah. Esok sy dah masuk 38weeks, YaAllah tinggal 2 minggu lagi. Tidak sedar! Tp, lately selalu mimpi akan bersalin dalam masa terdekat. Rasa mau bersalin ja dalam esok, lusa..Tidak sabar! Tidak sabar!

Semalam was disaster! masuk tidur dalam jam 3am. Asyik melekat dgn fon sampai habis battery. Xtau lah kenapa susah mau tidur. Bercampur perasaan mungkin? So, untuk melelapkan mata, sy register under Sophie Paris buat bisnes online/offline. Haha! Ntah apa2 jaa kan. Kelmarin pula, iftar dengan my big lovely family di Hotel Novotel 1 Borneo.




So, ni la my big family. Tp belum masuk semua lagi. Masa ni semua dah kekenyangan mcm ular sawa ha ha! Ok guys, pray for me, may Allah ease for everything. Klu dah selamat bersalin, sy akan update secepat mungkin. Ok tata!


Sunday, July 14, 2013

05 Ramadhan

Assalamualaikum.

Alhamdulillah kita dah sampai pun 5 ramadhan. Sy baru ja 3 hari berpuasa, tapi hasben bising2 tidak suruh. Sampailah 2 hari sy muntah2, 1 makanan x dapat masuk. Makan jak confirm throw up back. Kesian baby dalam. 1 hari tidak makan, tp Alhamdulillah, pergi klinik semuanya ok.

Hari ni, masih xdpt berpuasa sbb perlu kembalikan tenaga yg sudah terbuang. Baby pun kembali aktif. 35weeks already, next week exactly 9months. Semua org ckp tunggu hari lagi, wah nevesnya! Mudahan ok ok seja la ya, dgn izin Allah. Amiiin.

Hujung minggu ni, spend time ja dgn husband. Tidak keluar pergi mana mana, kelmarin husband bawa tgk movie tp hampanya sy tgh sakit, so cancel la. Lagipun hari ni hasben mau masak udang goreng masak kunyit. Haha i dont know la mana resipi dia dpt. 2 days ago sy pula yg masak ikan masak lemak cili padi. Hah itu terbaik. Daripada membazir pergi bazaar better masak sendiri di rumah. Sy pun heran since pregnant masuk ke trimester 3 ni rajin gilokk google resipi & tgk channel food network. Alhamdulillah dah pandai masak sikit2, cuma kena asah sedikit lagi bakat tu, ahaks! Tadi tiba tiba suarakan dgn hasben minta belikan oven murah murah, then dia jawab...emm pelan pelan ya sekali tgk tidur lah pula. Hah ni kes mengelak la ni. Hahahaha, ok lepas dia bgn nanti tanya lagi har har har.

So anyone yg mau letgo oven yg sdh berkurun tidak pakai pakai tu boleh lah jual dgn sy, kekekeke. Oh ok by bye all. Happy fasting & selamat beramal. Bye!