My 2nd Pregnancy

Lilypie Maternity tickers

Our Anniversary Surman Shah & Afika

Sunday, August 11, 2013

Eid Mubarak 2013

Assalamualaikum!

Alhamdulillah. Selesai di Bulan Ramadhan maka dengan itu, Bulan Syawal pula kita meraikannya. Di kesempatan ini, saya & suami ingin mengucapkan SELAMAT HARI RAYA, MAAF ZAHIR & BATIN. 

Nak dijadikan cerita pada tahun pertama menyambut Hari Rayo bersama suami & bakal baby yg akan lahir, tahun ni beraya di rumah si mami. Sy & hasben x pernah bincang pun sebelum ni akan beraya di mana, rumah mertua i @ rumah mertua dia. Hihi. Tup tap, hasben ckp beraya di rumah Papar sampai raya ke-5. Oh bahagianya syurga daku rasa! Walhal, due melahirkan hampir hampir, redah ja. Tapi, turun tanda @ sakit sakit belum lagi ada & sampaikan dijadikan pikiran. Tiap tiap malam sebelum tidur tidak putus2 berdoa/berselawat untuk permudahkan proses bersalin. InsyaAllah dalam 2-3 hari lagi lah. Aamin.

Excited raya tahun ni agak kurang sikit sebab excited tunggu baby lagi kuat. Tapi tetap meriah, even my sisters semua balik rumah mertua masing masing. At least sebelum raya sempat reramaikan rumah, buat kuih raya, buat kelupis si mami. Alhamdullillah. Dan, tema baju raya tahun ni dgn hasben ialah 'recycle' miahaha. Hasben ckp pakai jak lah baju raya last year @ baju masa nikah, dan jubah yg dia beli 2 bulan lalu. Hihi. Dan sy pula pinjam khaftan adik yg size S itu. Comel gitu. Raya 1st tu, duduk rumah layan tetamu & sesi bagi $$ raya, dan termasuk saya. Hoyeh! Thank you hasben hihi. 

- 1st day of Syawal -

So inilah hasilnya potrait sekeluarga yg sederhana di pagi raya. Agak agak siapa yg pregnant 9 bulan ni? Curious betul i tau. Hihihi. 


 - 2nd Day of Syawal -

Hari untuk keluar beraya open house kawan hasben. Syukur, tidak rugi ikut hasben, baby dpt $$ raya! Happy tak tekato mamynya! Hah, yg baju melayu hasben pakai tu la baju rayo tahun lepas. Baju sy pula recycle baju pregnant Kak Long 5 tahun yg lepas masa tgh pregnant si Ary. Baju ala ala batik satin gitew. Comei tak Kak Ton?
Mak uda, Mak Ngah & Mak Lang version. 


- 3rd Day of Syawal -

Okay, i admit. Raya tahun ni mmg kurang semangat pula ambik gambar raya. So i curi je lah gambar2 ni dr Instagram Kak Ngah. So takdo gambar sekeluarga brsama hasben k. Masa ni tgh beraya di rumah mertua Kngah. Cantik tak KakNgah kite ? Hikhik. 


Okay, top cute ni hadiah rayo dr Mak Ngah kite. Aww so cute! Mmg mau sgt beli baju baby yg ada kolar tu cuma belum ada kesempatan lg, baju yg semuanya new born & baju ala ala santai. Tp top ni super cute awesome yo! Thank u Ngah! Tak sabo rasanya. Semoga bertambah tambah rezeki Kak Ngah, berlimpah ruah dgn izin Allah & insyaAllah tambah adik Icha lagi, eh? Haha.

Ok Ok u ols, takat ni je i mampu, hah ini pun disebabkan i terjaga dr tidur & x dpt tidur balik so i decided untuk berbelog disamping mendengar alunan dengkur hasben tahap 5. Feeling meh. 

Assalam. Jumpa lagi. Bye!

No comments: