My 2nd Pregnancy

Lilypie Maternity tickers

Our Anniversary Surman Shah & Afika

Tuesday, August 13, 2013

Update : My EDD 14 Ogos 2013

Assalamualaikum. 

Hanya tinggal beberapa jam lagi untuk menempuh hari esok. Ya Allah, nervousnya tidak terkata. Silap silap malam ni kan? Bila agaknya mau melahirkan ni? Bermacam fikiran sudah. Laki bawa round 1 kk, round Suria Sabah, round Servay dgn harapan bukaan CM tu cepat, kunun. InsyaAllah subuh ni akan turun tanda? Manalah tau kan? Perut dah makin membesar. Silap sangka orang lain saya pregnant kembar, haha!

Tapi, mindset kena positif, kena ready, kena kuat semangat. Percaya pada Allah, semuanya terletak dengan izin Allah. Kun fa ya kun. Kalau ceaser, kena positif. Takut takut, induce pun tidak keluar keluar juga kan. Tp minta jauh2kan jak lah, org ckp induce tu MashaAllah sakitnya tidak dapat diungkapkan. Adoii oiii. All my friends, my relatives tidak jemu jemu sms/whatsapp/fb msg tanya khabar, bila mau deliver, semua bagi nasihat positif, bersyukur sangat sangat. Terima kasih tidak terhingga. Hehe. 

Besok dah complete 40weeks, berharap sangat esok boleh admit. Huh! Bersiap sedia ja lah, bag baju alhamdulillah dah ready, perasaan mental fizikal insyaAllah dah ready. Walhal, masih sempat lagi online hehe. Tp, rasanya mau tidur awal malam ni, 2-3minggu asyik jam 3am ke atas baru dapat tidur. Kelmarin, Wana sempat kasi ingat supaya minum Air Minyak Kelapa Dara, konfiden ja sy cakap ok ok sebab ingat minyak tu ada di rumah Telipok. Bila balik rumah, 1 bilik sy mencari. Rupanya tiada, kompom lah tertinggal di rumah Papar. Sedihnyaaaaaaa rasa macam mau balik Papar malam tu juga. Tp, sedih sedih tu, untunglah bapa mertua ada buatkan minyak original kelapa, yg lebih kurang fungsi beserta bacaan surah surah. InsyaAllah mujarab. Jd, tugas laki lah sapu minyak tu di bawah perut hingga ke pangkal. Air selusuh yg laki buatkan 3 minggu lalu pun sudah habis dilantak. Ramai yg ckp kena minum masa bukaan 8cm, tp my mom minum air selusuh buatan arwah daddy masa masuk 37weeks. Katanya sakit tu langsung tiada. Smooth jak, sampai baby dalam termakan taik sendiri haha anduuu ba kesian adik adikkkkuu yah!



Tadi, sempat lagi scan, doc cakap ruang makin sempit so kalau mau tgk memang susah banget. Sy mau scan sebab mau tau uri, air ketuban, jantung & berat baby. Syukur semuanya okay saja. Berat baby dalam anggaran 3.65kg. Wau besar betul kau nak, adoiiii oii. Palan palan saja la kio nanti k?
Hah yang ni, sempat lagi ke KK dgn family. Tgk betapaaaaaa besarrrrnya perut saya!! Tuhan ja yang tau. Sabo je lah. InsyaAllah kalau sy selamat deliver esok, sy akan update sebanyak mana mungkin. Doakan sy k? ok guys, jumpa lagi. Assalam.

No comments: