My 2nd Pregnancy

Lilypie Maternity tickers

Our Anniversary Surman Shah & Afika

Monday, August 5, 2013

Baking : Nutella Brownies

Assalamualaikum!

Setelah sebulan "mengidam" mau bikin "Nutella Brownies" so malam ini akhirnya hajatku tercapai. Beberapa intri lalu yg sy mau sgt beli oven tp hasben ckp tunggu dulu. Tp dia dah belikan oven kecik molek di Parkson sebulan yg lalu. Bermacam jenis cake/muffin/brownies/cookies (hah tamak) yg sy mau buat cuma "ringan tulang" ni jak susah betul ambik feel. Sandi..Ha ha! 

So ini dia Nutella Brownies yg selama ini ku idamkan akhirnya tercapai. omg omg!

Bahan bahan :
170gram Nutella (Botol Nutella size kecil 200g)
2 biji telur
Tepung Gandum
Almond Stripes (Hiasan)

Cara penyediaan :
1. Masukkan telur dan Nutella. 
2. Gaul sehingga sebati. Guna stand mixer @ garfu.
2. Masukkan 4 sudu tepung gandum. Gaul sehingga sebati lagi.
3. Masukkan ke dalam papercup kecil @ besar.
4. Bakar dalam oven suhu 180c selama 15 minit.
5. Kalau dah siap bakar, biarkan selama 5 minit, dan hiaskan atas brownies lebihan Coklat Nutella, stripes almond @ cip coklat.
DAN! Siap dihidangkan.

Hah! Senang ja kan. Kalau utk bisnes saya rasa mmg akan ambik kos tinggi. Sedap mmg sedap, rasa coklat habis. Memang kalau 1 botol kecik tu pun untuk 10biji cupcake, harga botol kecik pun dalam Rm10 ke atas, x berapa ingat. Ok selamat mencoba teman teman!




Haha yg ni 1st attempt memang agak messy di situ ye. Sabar jak lah haha! k bye bye! 

Assalam :)

No comments: