My 2nd Pregnancy

Lilypie Maternity tickers

Our Anniversary Surman Shah & Afika

Sunday, January 19, 2014

Herbalifezer


Assalamualaikum

Alhamdulillah..Syukur. Kelmarin (Jumaat) weighing di 3S Studio Fitness. Setiap Jumaat mesti timbang. Mau cakap happy, tidak juga, mau cakap keciwa tidak juga. 2 weeks workout & herbalife (by program WLC) almost 2kgs lost. Happy? Jgn dulu. Even tidak menang contest WLC (Weight Loss Challenge) tp dapat turun berat badan ideal syukurlah. Semoga Herbalife ni jadi asbab & istiqamah untuk lebih sihat & cergas dalam seharian kehidupan kita. Thank you Allah. 

Selepas bersalin hari tu turun 11 kg sahaja. Latest berat sebelum consume HL 64 kg. Then 1st day register WLC turun pergi 62kg (Masa tu sudah 3 weeks consume HL), yg kemarin sudah turun pergi 60 kg. Sikit lagi mau capat berat idaman, kalau tidak capai 50 kg pun, dapat 55 kg or 56 kg berpuas hati jugalah. Aku ni cuma malas sikit mau workout sebab jauh beno bah Kepayan. Aku turun 2x seminggu itupun pok2 Zumba si Jason Fy. Hihi. 

Ok. Let me explain what's Herbalife Shake yg aku minum selama ni ya. 

1. Cellular Nutrition.

Everytime had F1 Shake Herbalife ni, first sekali yg dituju ialah CELL. Shake ni memberi nutrisi dan betulkan apa yang tidak betul dalam badan melalui cell. So, bila cell kita tu sihat dan cukup nutrisi, InsyaAllah badan kita sihat (dgn IzinNya). So HL Sake provide nutrition to the body system. Thus, it helps in many thing. 1 shake FOR ALL. The Nutrition helps to improve ;

Energy and fitness
- Kesihatan lelaki
- Kesihatan wanita
- Kesihatan kanak2
- Pengurusan Stress
- Solusi masalah immune badan rendah
- Kesihatan luaran - mainly kulit
- Pengurusan berat badan
- Kesihatan jantung
- Kesihatan penghadaman

Lagi satu, Herbalife Shake bukan untuk loss weight tapi untuk daily nutrition intake, untuk add up any nutrition yang kurang dalam badan. For those yg agak musykil berkenaan soalan "kalau stop ambil Herbalfe, berat akan naik semula kah? The answer is NO! Kalau stop ambil HL Shake, bukan naik berat badan tapi our body cuma kekurangan nutrisi. Yang buat naik berat tu sebab over daily calorie needed. Pasal tu once kita consume kita akan tau MAGIC NUMBER kita iaitu berapa kalori intake seharian yg ideal. Contoh, calori daily intake aku 1169 ke bawah. Biasa aku target goal kalori 1000 sehari. 1 shake bersamaan 150 kalori sahaja berbanding dgn breakfast typical malaysian 'Nasi Lemak (400 kal) + Tea Tarik (83 kalori) = 483 kalori. OMG! 483kal instead of 150cal (Shake) ?? So think! Itu belum plus minus dgn LUNCH & DINNER + SUPPER + SNACK? 

2. Pengganti makanan.

Just wanna inform you guys, Herbalife Shake is not suppliment dietary ya. Not medicine or jamu kurus etc. But, ini adalah MAKANAN. Why called FOOD? Sebab ada all the nutrition yang kita perlulan dalam satu tumbler shake. Belum tentu 1 pinggan nasi daily intake kita cukup nutrient kan?

3. Kenyang dan Bertenaga

Seriously wa cakap memang KENYANG. Biasa aku buat shake ni dalam jam 6 - 6.30 am, so masa otw pergi office aku akan terus breakfast shake. Best! Kalau dah minum, biasa time lunch masih lagi kenyang. Serius. Dlm shake pun kita boleh add on Soya @ Susu Skim, Oat, Buah Pisang. Rasa memang tip top sedap dan kenyang. Yg paling penting, jgn lupa minum air sekurang2nya 2Liter - 3Liter. Untuk lagi bagus, 4-6Liter sehari. Aku paling sikit 2Liter sehari itupun rasa bersalah sbb kurang minum air. Huhu. Klu takminum air, mau hlgkan berat badan tu macamana kan? Perlu ingat, setiap 25kg berat perlu 1Liter air k?


4. Tinggi Nutrient
Herbalife Shake ni ada 55 jenis nutrient, 18 asid amino, Mineral & Vitamin needed to our body daily. The best is No Cholestrol. Daeeeebakkk!



Ok yang ni our coach Herbalife as a President Team in Herbalife World. Madam Mariani ni juga founder 3S Studio Fitness di Kepayan, yg ai ikut WLC tu. Hihi. Madam ni sangat2 baik, very supporting, friendly & sangat cantik gilossssss even dia 44 tahun sudah. Macam baru 35 tahun kan? 


So guys, tunggu apa lagi? Jgn tunggu lama2! Jom ke arah sihat. Jom!!!! Semoga kita akan terus sihat ok! Love you all. Mwaaaaaaaah!









NotaKaki : 
Tahniah & Alhamdulillah to husband di atas kenaikan gred J17 ke JA29 baru2 ni! Dah boleh tukar jawatan ke Penolong Jurutera gitewww. Hiks! Syukur syukur. Ok tata!!

No comments: