My 2nd Pregnancy

Lilypie Maternity tickers

Our Anniversary Surman Shah & Afika

Wednesday, January 1, 2014

First entry 2014

Assalam.

Mood 10 minit lepas dan melepaskan marah, geram, bangang sebab earphone iphone5 ku hilang begitu saja. Sorry to say, barang yg limited edition sebab kalau yg berjual di luar pasti tidak sama kualitinya dan pasti ianya KLON!

AKU BENCI KLON! 

Kalau boleh biarlah nyawa hingga ke hujung tanduk, sanggup aku pakai biarpun talinya buruk dimamah usia. Sedih + benci + marah segalanya. Tapi bagaimana boleh hilang? Nangis tidak berlagu. Sedih!!

Huhu.

Ok sekarang dah boleh switch mood.

Kita switch mood suam suam kuku pula. Ok, ini adalah 1st entry ku di tahun baru 2014. As a muslim, we have to be proud on Awal Muharram. Tapi dunia telah mempermainkan kita. Dunia serba maju, eve's New Year sakan minum minum, karaoke, mandi 'tolak bala', etc, what the ? hellyo. Harap2 tahun depan, insyaAllah kita tukar semuanya. Tinggalkan benda2 macam ni. Boleh? InsyaAllah ya!

So, memandangkan entri ku ini, ku anggap ianya special daripada yg lain. Aku mau list down semua  yang menjadi peristiwa manis, pahit, masam, dalam satu adunan. Antaranya ialah ;-


Saat melahirkan Aliff adalah kenangan terindah buat aku & husband, dimana cahaya mata yg ku bawa kehulu kehilir 9 bulan akhirnya Aliff lahir ke dunia pada 17 Ogos. Gambar post facebook ku antara top LIKERS mencecah 394 likers wohooooooo you knowwww, ok instead of Nikah day selfie. Kih kih kih. 

Daddy & Mummy harap Aliff jadi anak soleh bila besar nanti, mesti sekolah Ugama itu paling penting. InsyaAllah boleh jadi tahfiz ya nak. Aamin. Daddy & Mummy sayang Aliff sangat2. Terima kasih tidak terhingga juga buat daddy yg selama ni tlg mami jaga Aliff. Love you both my hero!


Antara top2 agenda 2013 ku termasuk my bestfriend since highschool finally getting married bulan October yg lalu. Dear BFF, Yvonne even kita jarang sekali contact each others lately but I never forget our friendship. It's very meaningful for me and it will last forever. I love you babe!


“If you have good friends, no matter how much life is sucking , they can make you laugh.” 

-P.C Cast-

Oh oh. My one of fav art. Eh art? Haha. Taken last time when I'm still in confinement day. Daebak! Masa ni sangat excited mau click click camera kenit ku. Sebab lama tidak beraksi inilah kejadian sedemikian rupa. Harap2 lawa lah di mata kamurang.

Hah setakat ini saja yg mampu ku list down-kan. Tiada apa yg mampu ku cipta memori bagai di tahun 2013 yg lepas melainkan punya keluarga serba kecil, biarpun sederhana tapi kami tampak bahagia. Bahagia macam ada 10 orang anak. Haha. Apa? tambah rakyat? Adik Alif? Persoalan ini akan dijawab 3 tahun lagi, maksudnya tunggu Aliff besar2 dulu baru tambah adik k? Taaaaaaapiiiii....sekiranya ada rezeki dari Allah, syukur Alhamdulillah. Jgn tolak rezeki orang bilang. Hahaha..

Ok my love lovely followers, inilah serba serbi entri ku di tahun 2014. Selamat menjangkau umur mu yg ke 24 tahun Kiko. Allah bless us. Aamin. 

Assalam Bye xoxo!

Byeeeee!!

2 comments:

Yvonne Iman Rasyidah said...

Dear bff :) Tq so much!! I always love you and i'm sorry bcoz i forgot your birthday last year! i'm a mean bff right! But i always put you in a special place in my heart! you will always there..

Yvonne Iman Rasyidah said...
This comment has been removed by the author.