My 2nd Pregnancy

Lilypie Maternity tickers

Our Anniversary Surman Shah & Afika

Sunday, February 15, 2015

Little Penyu Baby Swim Spa, Metrotown.

Assalamualaikum :)

Sabtu lepas kelmarin, ajak husband pergi Metrotown, konon konon mau shopping baju baby sikit sikit dekat Baby Wonderland & dah planning mau bawa Ayeep pergi spa baby, swimming2 macam tu sebab Spa Baby baru je launching 1st di Sabah. Pasal tu excited mak yung ni mau bawa Ayeep, tp bila buka web mereka, kena book 3 days before. Hmm terus hampah. Tp nak juga pergi tengok2, kira turun site camtulah. Lepas lepak dan makan makan di Lucy's Kitchen yg makanannya superb sedap gilos with worth price, dalam jam 3.45 pm, husb, ayeep and i pergilah jenjalan di Little Penyu Spa , actually next blok je pun, 1st floor. Bila masuk, kosong pulak, langsung tiada customer. So bila dah interbiu staff2 Baby Swim ni, boleh masuk kebetulan customer ramai dah balik & tengah free. Syukur, dan excited membuak2. 

Little Penyu Baby Swim ni buka dalam jam 10 a.m dan close pada jam 5.00 p.m, dengan potable water dgn suhu 35c-37c degress, ada 3 pool kecil untuk infant 0-6 months, 1 pool besar utk 6-24bulan. All staff memang ada certificate dan certified dalam massage infant course. So all parents takyah risau noh.



Kena tukar diapers khas utk swim. Comel je Ayeep haha!


Ayeep dah mula jadi supervisor site T_T


Dah tak sabar swim, masa ni dah ada customer masuk.

Massage time.. Tp Ayeep langsung tidak memberikan kerjasama yang baik. Hampes T_T


Ayeep sudah mula menjinak2 kan dengan air. Mula2 memang teramatlah payah, nangis meraung memberontak segala hahaha.
Yang baju pink itu ialah Puan Pemilik Spa Baby :)
She's very humble, supportive, motivated! Rasa confortable sangat bila kena guide dgn owner spa.


Dipaksa masuk. Owner spa baby sampai tolong ayeep


Pool untuk infant. comel kan!


Akhirnya, setelah 15 minit dipujuk, dah boleh main2 dgn friends. Hihi


Area yang paling ai liked. Ini khas utk breastfeeding area. Thumbs up!


Ok, thank you Little Penyu Baby Spa di atas layanan yg sangat motivated , insyaAllah we all akan datang lagi pada 28 Feb 2015 ni sebab masa pergi ni dapat buy 1 free 1, valid till 15th Mac 2015. Pasal tu kitaorg cepat2 book. See you soon! Ohhh..untuk price pula untuk pakej paling rendah ialah Rm48 per session for 30mins tp takboleh lelama sebab kesian parents yg tgh tunggu turn sebab space tidak mengizinkan hehe. Untuk review spa baby ni dalam facebook ialah, boleh KLIK SINI :)

Ok bye bye. Jgn lupa spend your time with baby ke sini! Cuddles Xo!

No comments: