My 2nd Pregnancy

Lilypie Maternity tickers

Our Anniversary Surman Shah & Afika

Tuesday, February 24, 2015

Baby produk yang sangat berbaloi!

Assalam peep! peep!

Malam ini ada kesempatan menulis mana yang sempat sambil tunggu laki ada war coc nya itu. Bikin belak kepala. Esok ambik cuti sebab laki ai outstation pulang balik ke Sandakan, Huhu! Geraknya lepas subuh, ambik first flight, mana taknye kena ambik cuti jugak. Hikkkk.



Maunya dijadikan cerita, haritu ada ai post entri pasal nak decide set bersalin i mean yg milkbooster punya. Tapi, ai lagi prefer Herbalife untuk kurus cepat hihi! Memandangkan ai dah membengkak dan membesar bagai nak johan, kena lah ambik Herbalife sebab tang tu je yang sesuai dgn badan ai hahaha. 3 bulan boleh turun cepat kalau konsisten minum + exercise tp sebab ai dah ambik set shaklee dgn my fren , lagipun takbleh campur2 supplement kan? Pening den.

Ok haritu, ada jenjalan dgn laki & ayeep ke Suria, saja nak buang masa weekend. So, pergi lah Mothercare di Suria Sabah. Ai ambik je apa2 yg ngam di hati. Ambik milk storage liner, ambik maternity pad, lepastu ambik airflow positioner baby (yg ni tiada dalam list ye). Tp yg ni beli di LittleMe, kegunaannya bila tidur baby akan rasa dipeluk ja kunun kununlah, lepastu boleh tidur sekaki atas katil dan tidak akan terhimpit biarpun i ols dah beli babycoat utk bakal adik ayeep. Tp, yg takbestnya ialah boleh pakai sampai 1-3 months je sebab baby kan cepat membesar, so pakai takat mana yg muat la kan haha.



alahai comel je tido dgn airflow tu kan?

Dan haritu tgh scroll down page Preloved Baby Kids dgn laki. Then tetiba tertangkap lah babyseat branded Chicco! Terus cepat2 bagitau laki minta beli sebab memang mau beli juga haritu cuma tidaklah jd kepentingan sangat tp penting juga sebab nanti kan adik ayeep akan masuk taska UMS, so kena train adik ayeep duduk dalam babyseat kot kot nanti daddy kan akan selalu outstation jd kalau mau bertiga je drive balik senang sikit (ye ye la tu alasan sebab nak beli kih kih kih). Dah tu harga terlaluuuuuuu murah giler iaitu RM 210 sahaja ok! yelah sebab branded UK, Chicco lagik. Mana tak terujeeee nya ai. Kata seller tu dia beli masa 2013 including stroller around RM 1k plus. Yes, memang ai ada review babyseat Chicco mmg kualiti bagus worth with price. Seller tu org Inanam, owner kedai PC di Taipan Inanam, means wife boss kot sebab dia suh staff dia antar babyseat tu masa sy dan laki tgh park. Dia pun kata seldom to use, mmg no defect, nampak masih baru lagi. Mmg berbaloi beli kata laki, jd senang jg hati ai kan sbb laki setuju akhirnya. Tq sayang mwahh ciked :D


See! Mmg worth it kan! Nampak macam baru beli 2-3 hari kan? Makesure u ol yg mau beli di pages preloved baby kids tu, tgk barang dulu sebelum beli, dan double confirm samada defects atau tiada. kang rugi ratus2 , menangis tak berlagu. 

Actually, ada 1 barang lg ai ada beli dari sana iaitu stand babybath tub tp harini tasempat nak upload sebab laki belum pasang lg. Kegunaan stand babybath tub ialah kita ibu2 yg tgh pantang nanti x susah2 untuk tunduk2 lg mau isi air panas/suam utk mandikan baby. just berdiri dan tuang air dalam tub sebab dah ada stand paras pinggang. Ai beli dari orang Papar dgn harga Rm90, NP ialah RM130 dia beli di KL, dan dia sendiri cakap kalau di Kk mmg susah mau dapat, hehe taktaulah betul @ tidak sebab ai belum review mana2 kedai lagi. Akak tu siap bagi free bathtub lg yg masih baru hehe happyyyyy kid once again. Then, akak tu cakap memang 1x jak dia pakai sebab dia ada dua stand babybath tub itupun dihadiahkan oleh kakakynya. Hehe sampai tahap reason letgo ai tanya kan utk langkah berjaga jaga sebenarnya. Ini contoh babybath tub stand tu. Siok kan. 



Oklah peeps peeps! Sudah masuk jam 12 am, laki dah habis war coc nya itu, so masa utk dibuai lena ulit mimpi. Good night all! Assalam byebye.

Cuddles Xoxo!

No comments: