My 2nd Pregnancy

Lilypie Maternity tickers

Our Anniversary Surman Shah & Afika

Sunday, February 8, 2015

A short story.

Hi peeps.

Malam ini ada kesempatan untuk menulis. Sambil mendownload semua video kesukaan Ayeep dalam iphone, nah besok memang bersengkang mata depan nfon la on the way pergi taska ni, kalau tidak pancing dengan fon mesti meragam main2 sama daddy di stering sambil duduk di atas perut daddy, hahaha.

Minggu lepas, ai ada bengkel RMK11 di Grand Borneo 1Borneo. Dari jam 8.30 am sampai 9.30 pm ya, sakit badan tu jangan cakaplah. Belum lagi ikut si Julitah round 1B cari barangnya. Mcm mau beranak malam tu jugak ba. Minggu2 lepas pula time 30hb jan - 1hb Feb Retreat & Family Day di Beringgis Resort, hah ni pun sampai ke malam juga, lepas tu curik masa lg turun Putatan sebab Pengarah suh iolsss carik barangan elektrik utk lucky draw masa program Hari Keluarga. Yg ni dari jam 10 am gerak, sampai bilik jam 2 pm, lepas tu sambung lg dgn Arkitek Session. Huwarghhhh memang awal tahun sibukkkkkkkkk gilakkk nak died! Masa awal tahun aritu pun ada 2 bengkel seksyen ai arranged, the next day sakit sakitan badan. Kesian mak yung. Tapi, takpa manatau tahun ni rezeki dapat APC hak hak hak sebab my boss bagi mark kaw kaw punya. Alhamdulillah. Dgn segala beban yg ku pikul dan SYMP, dapatlah juga mark 91.7% - Syukur amat sangat, biarpun sudah tetap dan berpencen namun rasa bersyukur sgt sebab dapat bos yg boleh harap kita dan trust utk pikul tanggungjawab kerja yg berlambok lambok iteww.

Ok, kita stop pasai kerja ya.

Emm..jumaat lepas ada bawa husband pergi Poliklinik Jln Pantai utk scan 3D konon kononnya namun kecewa sedikit sebab kali ni baby ai meniarap. Sekali lagi. Haritu pun meniarap juga, docter sampai kacau bilaukan perut ai sampai mau terkucil jadinya tp baby tetap tiarap. Takpa, bukan rezeki kali ni mau tgk muka. Huhu. 

Dan, haritu scan masa 20 Jan, 29 weeks, masa 1st time mau scan 3D mau tgk muka baby tp takdpt, so doc cuma bagi result jantina baby tp masih belum official lagi sbb belum confirm. Masa lahir baru boleh confirm, kang cedih hati ai hik hikhik.






Lihatlah keGemS ai ni, dah naik 17kg omg omg! dari 57kg naik dadak nak died 74kg now now! Gilerrrr! Ai makan je apa ai suka, dari 3months sampai 8 months mcm hari2 mengidam non stop. Sebab nak ngidam hari2, lepas deliver and masa pantang nanti, semua ai mau pantang. So masa ni lah mmg melahap semua! Hahaha! Mmg diet kaw kaw punya lepas ni, dah teda masa lg. Skrg ni pun masih lg dlm fikiran mau decide ambik set Shaklee @ Herbalife. Dua2 pun boleh selim balik yg penting serius. Cuma beza Shaklee ialah banyak sangat set dan Herbalife ni cuma shake sja. Aihhh rindunya mau shake bah. Takpa tunggggguuuu saya pada bulan April ya!

Dan biarpun ai melahap terus, so far, gula ok, hb ok, AFI ok, posisi baby pun ok. Alhamdulilah. Berat baby pun dah cecah almost 1.9kg. Lagi 4 weeks to go masuk fasa boleh beranak bila bila masa (36weeks). Thehehe barang2 semua belum ready, lagi 2 weeks husband akan tolong pack. Tq love :*

Ok byeeee peeps! Cuddle Xo!

No comments: