My 2nd Pregnancy

Lilypie Maternity tickers

Our Anniversary Surman Shah & Afika

Sunday, June 16, 2013

Weekend

Assalammualaikum!

Alhamdulillah, kelmarin dah selesai sesi pendaftaran & sesi taklimat di UiTM bagi kos Pentadbiran Awam. Dgn harapan sgt permohononan cuti khas tu approve. Tp bila fikir balik, mcm mls lah mau tangguh tp bila tgk side effect pula, dgn keadaan yg akan sarat nanti, pikir bila masa bersalin, pikir itu ini, pikir assignment, pikir kelas, pikir exam. Hoh taksanggup i. Hasben ckp dari sy jak mau continue or tidak, huhu serba salah lagik. So decided, ambik cuti khas je lah. 

Semasa sesi taklimat, aku duduk tepi dgn sendiri jak, sbb dtg lambat. Yg lain awal dtg. Masa dgr taklimat Ya Allah, baby dlm malar bergerak sana sini, tendang mommy. Hihi. Pastu whatsapp hasben sbb kelucuan perangai di dlm ni. Dlm masa 5 minit tu kick habis, takut2 juga org sebelah naik hairan. Lepas makan tghari, barulah ada masa kenal kenal dgn yg lain. Mula mula tu mmg awkward sbb dtg taklimat dgn perut besar2 kan. Tp tp tp.. mereka sgt memahami. Thanks guys! Ada yg start conversation "Em bila due?" Ok lah kan. So dgn conversation mcm tu, semangat dah naik. Banyak lah pula soalan aku tembak2! Har har! Apa2 pun kita jumpa di Sem 2 lah k? Sem ini i cuti dulu ye.

Lepas reg kemarin, hasben ajak scan baby. Sebab sy xlarat sgt berjalan dan xda plan di hari sabtu. Masa mau scan baby, tunggu turn dlm setengah jam. Gila lama. Bila scan, Alhamdulillah keadaan baby dlm aktif. Berat baby dlm dah masuk 1.7kg. Kita kejar lagi biar sampai 3.0 k syg? Biar beso beso sikit. Dan, masa otw balik rumah, sy dapati yg sy lama x makan calcium. Ohh patutlah badan sengal sengal, pergelangan tgn mau masuk 2minggu x bgs2. Hrp2 bila start balik mkn calcium, tulang2 ok, manatau baby pun cepat besar kan. Biasa yg sakit2 bdn tu, bby dlm dah serap segalanya kalsium dr tubuh ibu. Takpa, sharing is caring right hehe.

Ok guys, hari ni (Ahad) nothing to do. Lepak dlm bilik, hasben overtime. Plan nak jln dgn siblings tp si kembar merajok konon kononya penat. Ish. Oraite.. sampe ketemu lagi yah! 


Wuah dah gemok lah. K babai. Xo!

No comments: