My 2nd Pregnancy

Lilypie Maternity tickers

Our Anniversary Surman Shah & Afika

Thursday, June 13, 2013

Kiko's Day.

Assalamualaikum!

Hari ini KJ maklumkan Hari Keluarga Jabatan akan diadakan pada 24hb Ogos. Maksudnya semasa sy tgh confinement. Oh man. Sedihnya life. Staf lain tgh syok syok sukaneka, lucky draw, tgh bdk2 happy main pasir dan sy pula duduk di rumah. Oh tidak! But nevermind. Pandai juga KJ we all pujuk staff2 yg masih duk pantang2, nanti akan ada pertukaran hadiah. So fair juga kan. Hihi. 

Lusa ni, 15hb sy kena dtg UiTM utk register kos Pentadbiran Awam PJJ sy tu. Masa apply, tawaran masih dibuka, kandungan baby pun masih 2bulan lebih. Mls pula tunggu lama2 mau isi kan. Dah tanam niat lama dah cuma malas tu yg jd kengkangan haha. So bila dah apply, x sangka pula register lama lagi. Rupanya dorang delay. So kuliah pun start lambat, bila dah start lambat, sy pun x dpt buat apa2. Kandungan makin besar dan masa bersalin pun makin close. So sy n hasben decided utk tangguh sem, means Bulan Dec lah sy start kuliah. Lepas dah habis pantang, baby pun dah besar, hasben pun bole tlg jagakan sementara mommynya senang hati ke kelas. Harap2 perjalanan semasa pendaftaran nanti dipermudahkanlah. Mudahan ok jak, diluluskan utk tangguh sem. Surat dah ready cuma yuran ja belum settle. Keh3!

Ok guys, you all dah ready utk Ramadhan nanti? Sy ni yg x sabar sbb dugaan semasa pregnant ni sgtlah besar. Dugaan utk dpt pahala lebih. Kalau boleh biar full puasa. Supaya baby dlm pun dpt rangsangan awal kan? InsyaAllah. Selepas berpuasa pula jeng jeng jeng my turn pula delivery. Nevesnya! Bila dgr pengalaman kawan ofc, mcm2 ilmu kita dpt sampai x mampu memori ni mau tampung, x tau mana 1 mau ikut. Kalau boleh mau cari air selusuh dr Mekah tu. Anyone mommies here knows how to get that? Klu kita minum tu InsyaAllah sng perjalanan semasa bersalin tu. Dgn Izin Allah juga kan? Klu tau, bole drop komen sini thx guys!

Ok, i have to go. Hasben ada overtime lagi malam ni. Daku bersendirian oh oh oh..hehe! Oraite babai :)))

No comments: