My 2nd Pregnancy

Lilypie Maternity tickers

Our Anniversary Surman Shah & Afika

Monday, August 25, 2014

2nd pregnancy (8 Weeks 3 Days and Due ; 03 April 2015)

Assalamualaikum.

Hari ini, Ayeep berjarum 1 tahun. Dah terlambat sebab haritu mau jarum tapi disebabkan Ayeep masih sakit, so kami postponed tarikh, tunggu betul2 sihat boleh dapat jarum. Boleh juga jarum tapi takut Ayeep kena demam teruk.

So far, selama berjarum Ayeep, he's very strong! Alhamdulillah, never get fever lepas jarum. Melainkan fever teething, ada beberapa kali, berat badan menyusut, muntah muntah dan beyak beyak -.- Dan, tadi masa berjarum dgn Dr. Prem, wahhhh so quai-quai. Nangis beberapa saat jak, hahahaha. Lepas tu balik taska and playing around. Cute enough :D

Dan, hari ini juga, my 1st review for 2nd pregnancy. Alhamdulillah, Allah ease everything on me. Dah nampak kantung baby, dah nampak usia janin dan due delivery. 2nd pregnancy kali ini, we both decided utk berklinik di private clinic bagi memudahkan kerja. Sebab kitaorg dah busy dgn bahagian masing2 and husband dah start outstation luar daerah and the latest luar negeri pulak and banyak task kat ofc since kenaikan pangkat technican. Sigh =.="

Hehe but nevermind, demi sesuap nasi...aisese....ai tetap tabah! Gambatee sayang! Kan kan? So.....review tadi, Dr. Ellen dah check. Kantung baby dah nampak, dah masuk 2 bulan. Due dalam 3 April 2014. 2nd review will be at 15 Sept , tunggu 3 weeks lg baru boleh nampak kantung dah besar sikit. Alhamdulillah!

Morning sickness? So far TIADA! Mual? Ya ada! Dlm 1-2 minggu very tough day. Tak lalu nak makan, itu ini ndak kena, emosi cpt terganggu. Laki layan terus, tq saaaaayangg! Since masuk minggu ke-3 selera makan dah ok. Laki happy sikit sebab ndak payah pikir itu ini mau makan apa kan? Haritu dah la rasa mau makan menu lepas pantang time Ayeep. Allah......bingung laki terus. HAHA! Terpaksa juga round kingfisher cari sup menu pantang. amboiiiii. Dan, mlm ni pula ai dah whatsapp laki awal2 untuk tapau Nasi Goreng Daging. Tp dagingnya ndak makan, cuma nasi yg ada rasa daging digoreng pula mau sangat & kesedapan betul. HAHAHHA so so pelik!!!!

Ok guys, kali ini yg mampu dicoretkan. Doakan baik2 ya untuk mommy yg kali ke2 pregnant ini. Hik hik! K bubye!!!!! Mwaaaaaah!

1 comment:

Yvonne Iman Rasyidah said...

mummy ayeep.. 03 april 2015 bah kan.. bkn 2014 kan.. (ce bace)