My 2nd Pregnancy

Lilypie Maternity tickers

Our Anniversary Surman Shah & Afika

Saturday, October 6, 2012

What happen today and Oktober!

Assalamualaikum!

Sedang isteri-hat di dalam bilik bersama laptop dan recall what happen today. Rasa mcm mau ambik-pisau-tikam-mulut-kaki-dan perasaan banyak kali sambil dengar lagu Butterfingers, merdeka juga sekejap.

Kalau diikutkan hati, mau aku kopek kopek semua isi isi dalam badan aku bagi ayam makan. Sebab marah dengan diri sendiri, isi badan jadi mangsa kan. Tp serius...kecewa, sedih, dan macam macam bercampur sekaligus.

Aku kecewa dgn hidup aku yg cuai. Kejadian kali ni pula sama dgn mcm haritu, even tunang pesan berulang kali tp hal yg sama juga terjadi. Kalau bukan wallet, henfon. Dulu sebelum keluar rumah, ditanya soalan bagus2 "wallet ada sudah ba kan?" "Iya ada sudah dalam bag". Bila sampai KK, aku buka hbag, terpaksa aku selongkar dan wallet dia tiada. Dan, aku relakan diri balik Papar semula semata mata ambik wallet disebabkan kecuaian aku. Dan sekarang, hari ini masuk kali kedua henfon aku jatuh di bawah seat dalam wayang hall. Haritu tunang panik seribu panik berlari 3rd floor sbb mau cari henfon aku ja. Dan tadi, perkara sama berlaku, tunang panik lagi. Tp aku panikkan lagi dgn "pekena pms" yg aku paling anti dalam hidup aku.
Ya Allah, macamanalah mau kontrol keadaan aku yg mcm ni kan? Serba tidak kena.
Bukan kejadian henfon ja, ipad juga aku tertinggal di ofis. Bila singgah ofc tadi, tp ofc berkunci, aku pula mmg tiada pgg kunci. Isk kejamnya lah hari ni kan?

Dan, aku bersyukur sbb ada tunang yg sgt2 memahami dalam apa juga keadaan aku. Lantaklah apa org luar mau ckp apa2 kan, in the end, aku yg akan kahwin dgn dia. Ada 1 bulan 17 hari lagi majlis kami. Berdebar, takut, sedih, happy semua ada. Tp ada dia, family, kawan2, dan Allah yg selalu buat aku rasa mcm calm.

Ohya, lepas majlis aku bulan Nov nanti, kakak aku konvo di UiTM Shah Alam so 1 family dtg KL untuk meraikannya. So, this is our first honeymoon mcm gitulah (ceh mcm ada 2nd, 3rd honeymoon pula, Ameen kan ja hehe) Anyway, doakan segala kebahagiaan saya dan bakal suami. Sy akan menghargai dan InshaAllah, Allah pasti membalasnya juga.

Thank you my Fiance sbb belanja tgk Flopper and Sorry for today. You make my day!

ILY!